PREZENTAREA ASOCIAŢIEI “CENTRUL MEDIATORILOR PROFESIONIŞTI – BUCUREŞTI”
Asociaţia “Centrul Mediatorilor Profesionişti – Bucureşti” a fost înfiinţată în anul 2008 şi este o organizaţie neguvernamentală, non profit şi apolitică, având drept scopuri principale: promovarea, sprijinirea, studiul şi practica medierii; organizarea de programe şi cursuri de specialitate pentru pregătirea şi perfecţionarea mediatorilor profesionişti; consultanţă în domenii de specialitate, spre exemplu, mediere şi cursuri/master de mediere, management, comunicare, negociere etc.; popularizarea medierii în România.
Preşedinte “Centrul Mediatorilor Profesionişti – Bucureşti”
Avocat Camelia Gagu
Mai multe detalii in revista ...
CENTRUL DE MEDIERE BUZAU
Mica reforma în mediere
Incă de la momentul apariţiei proiectului de lege am putut observa că acesta reprezintă « gura de oxigen » de care avea nevoie medierea în România pentru că profesioniştii în domeniu să poată să-şi desfăşoare activitatea pentru care s-au autorizat şi s-au instruit. Evident că pe lângă tot ajutorul dat de legiuitor profesiei de mediator prin impunerea medierii ca soluţie alternativă viabilă la soluţionarea diferendelor singura problemă a rămas lipsa de cunoaştere a acestei proceduri de foarte mulţi dintre cei pe care îi vizează.
Presedintele Centrului de Mediere Buzau
Avocat Dorin Badulescu
Mai multe detalii in revista ...
CENTRUL DE MEDIERE GALATI
U.N.M.R – Filiala Galaţi a luat fiinţă în dată de 17 mai 2010, având sediul în Galaţi, Strada Nicolae Bălcescu nr.56. Prin actul sau de constituire, UNMR Filiala Galaţi şi-a propus printre obiective: promovarea intereselor mediatorilor autorizaţi, promovarea, sprijinirea, studiul şi practică medierii, popularizarea medierii în România, aprofundarea şi înţelegerea procedurii de mediere, asigurarea resurselor materiale şi financiare necesare activităţii de mediere, organizarea de cursuri de mediere şi de specialitate în domeniu.
Anca Simona Cinepă
Mai multe detalii in revista ...
CENTRUL DE MEDIERE CLUJ
Zece Motive Pentru a Alege Medierea Pentru Soluţionarea Unui Divorţ şi a Partajului Bunurilor Comune Dobândire de Soţi în Timpul Căsătoriei
În articolul de faţă vom prezenta zece din motivele principale pentru care recomandăm alegerea medierii pentru soluţionarea pe această cale a divorţului şi partajului bunurilor comune dobândite de soţi în timpul căsătoriei:
1.Costuri reduse
Când ambii soţi care doresc să divorţeze şi să efectueze partajul bunurilor comune dobândite în timpul căsătoriei şese întâlnesc cu un mediator în vederea soluţionării diferendelor prin mediere, ei pot împărţii costurile acestei proceduri, costuri care oricum sunt mai reduse decât în cazul în care aceştia ar opta pentru un proces în faţa instanţei şi ambii şi-ar angaja un avocat care să îi reprezinte.
Centrul de Mediere Cluj
Mediator Adriana Lucia Buzgar
CENTRUL MEDIATORILOR PROFESIONISTI BUCURESTI
Tipuri de conflicte care pot fi mediate
În domeniul comercial se recurge frecvent la mediere, în primul rând motivat de faptul că toate costurile pe care le implică o astfel de procedură sunt reduse în comparaţie cu cele ocazionate de calea litigioasă. De asemenea, confidenţialitatea, precum şi păstrarea sau consolidarea relaţiilor de afaceri constituie alte argumente pentru care medierea înregistrează un real succes în cadrul de afaceri românesc actual.
Preşedinte “Centrul Mediatorilor Profesionişti – Bucureşti”
Avocat Camelia Gagu
Mai multe detalii in revista ...
Intervenţia în mediere susţinută de consilierul scolar
Medierea ca modalitate de răspuns la nevoile şcolare. În majoritatea instituţiilor, conducerea, membrii acesteia susţin că există un grad mulţumitor şi pozitiv de cooperare pentru cei care lucrează în acelaşi loc de ceva timp. Însă bunul mers al organizaţiilor şcolare implică obiective, scopuri care nu sunt întotdeauna în deplină congruenţă şi cu nevoile beneficiarilor. Schimbările atunci când survin sunt de cele mai multe ori impuse ca fiind necesare.
Consilier Psihopedagog Cristina Biagini
Mai multe detalii in revista ...
Medierea – o rută diferită de a divorţa
Divorţul prin mediere este încă o idee nouă în ţara noastră, dar devine din ce în ce mai bine cunoscută şi larg acceptată. Medierea înseamnă lucruri diferite pentru oameni diferiţi. Pe scurt, medierea unui divorţ înseamnă că tu şi partenerul tău staţi împreună în aceeaşi cameră cu un mediator neutru. Cu ajutorul mediatorului, veţi lucra prin toate aspectele de care aveţi nevoie pentru a rezolva situaţia şi de a ajunge la o soluţie dorită şi acceptată de dumneavoastră.
Centrul de Mediere Cluj
Avocat Brîndușa Alina Simu
Mai multe detalii in revista ...
CENTRUL DE MEDIERE BUZAU
Mica reforma în mediere
Încă de la momentul apariţiei proiectului de lege am putut observa că acesta reprezintă « gura de oxigen » de care avea nevoie medierea în România pentru că profesioniştii în domeniu să poată să-şi desfăşoare activitatea pentru care s-au autorizat şi s-au instruit. Evident că pe lângă tot ajutorul dat de legiuitor profesiei de mediator prin impunerea medierii ca soluţie alternativă viabilă la soluţionarea diferendelor singura problemă a rămas lipsa de cunoaştere a acestei proceduri de foarte mulţi dintre cei pe care îi vizează.
Presedintele Centrului de Mediere Buzau
Avocat Dorin Badulescu
Mai multe detalii in revista ...
Medierea în 2010. Perspectivele pentru 2011 şi impactul modificărilor legislative
Înainte de a începe orice discuţie tehnică despre mediere, cred că este normal să exprim ce reprezintă medierea pentru mine, în contextul în care discutăm despre o nouă profesie care încearcă din greu să pătrundă în mentalul colectiv al societăţii româneşti. Nu trebuie să vă aşteptaţi la o poveste spectaculoasă, întrucât contextul în care am aflat despre mediere nu se abate de la calea tradiţională prin care medierea a ajuns în România.
Director Executiv - Centrul Avocaţilor Mediatori Bucuresti
Deputat Alina Gorghiu
Mai multe detalii in revista ...
Slynn Foundation
Dragi prieteni şi colaboratori, Aceasta este primul dintre e-Buletinele care vor fi acum trimise în mod regulat în scopul de a ţine la curent prietenii şi colaboratorii noştri în legătură cu activităţile noastre. După ce Gordon Slynn a trecut în nefiinţă anul trecut, am decis să nu lichidăm Fundaţia, pentru că atât de mulţi oameni ne-a spus că există încă o nevoie reală pentru activitatea noastră în ţările din Europa Centrală şi de Est. Independenţa justiţiei şi statul de drept, drepturile omului, legislaţia şi practica UE, precum şi ADR vor fi temele noastre principale în viitor.
Slynn Foundation
Mai multe detalii in revista ...
Medierea sau calea spre împăcare
Ce este medierea? Medierea nu este altceva decât o cale spre împăcare. Cu alte cuvinte, medierea se adresează acelora care doresc să resolve un conflict,o problemă, pentru că apoi să poată merge mai departe. De multe ori aceste conflicte sau neînţelegeri ajung să tensioneze relaţiile dintre oameni,iar cu timpul aceste tensiuni capăta amploare fie datorită nerezolvării lor ,fie datorită orgoliilor. Multe dispute ar putea fi soluţionate dacă oamenii ar renunţa la orgolii. Foarte mulţi cred că a rezolva un conflict sau o problemă înseamnă că o parte să câştige ,iar cealaltă să piardă. Din păcate într-un proces aşa se întâmplă: unul câştiga ,celălalt pierde. În acest fel problema este rezolvată doar pentru partea care a câştigat,rămânând în continuare nerezolvată pentru partea care a pierdut.
Centrul de Mediere Cluj
Mediator Mihaela Toacsen
Mai multe detalii in revista ...
ARTA MANIPULARII II
Manipularea este un subiect controversat şi fiecare are o definiţie a acestui termen. Oamenii vor să manipuleze, cu toate că majoritatea dintre ei nu recunosc acest lucru, de asemenea ei vor să nu cadă în capcana manipulatorilor. După cum v-am promis în articolul din numărul trecut, vom continua periplul prin labirintul manipulării şi vom face cunoştinţă cu alte două legi esenţiale - Legea coerenţei şi Legea “dovezii sociale” care, odată însuşite, ne-ar putea ajuta să manipulăm mai uşor sau să evităm a fi manipulaţi.
Psiholog Alina Antonescu
Mai multe detalii in revista ...
Medierea - metodă alternativă de soluţionare a conflictelor
Medierea îşi are originile în psihologia umanistă, care a cunoscut un real progres datorită studiilor efectuate de către Carl Rogers (1951) şi Abraham Maslow (1962). Totodată, medierea îşi regăseşte bazele filosofice în fenomenologie, care dă valoare experienţei subiective în raport cu adevărul obiectiv, acceptând în acelaşi timp existenţa mai multor interpretări diferite ale aceluiaşi eveniment.
Preşedinte “Centrul Mediatorilor Profesionişti – Bucureşti”
Avocat Camelia Gagu
Mai multe detalii in revista ...